Авіаудар по ТРЦ Кременчука: всередині перебувала тисяча осіб

17:33, 27.06.2022
Авіаудар по ТРЦ Кременчука: всередині перебувала тисяча осіб

Через пожежу, що сталася внаслідок влучання ворожої ракети, кількість загиблих встановити неможливо

Ракетний удар по Кременчуку, що на Полтавщині,  відбувся по обіді 27 червня. Російські військові злочинці поцілили у торговельно-розважальний центр «Амстор», де у цей час перебувало чимало мирних жителів. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив мер Віталій Малецький. 
 
«Ракетний удар прийшовся у дуже людне місце, яке на 100% немає відношення до військових дій.Є загиблі та постраждалі. Рашисти, горіть у пеклі! Разом з усіма відповідними службами знаходжуся на місці трагедії. Подробиці згодом надасть Полтавська ОВА».—йдеться в повідомленні. 
 
Факт обстрілу міста підтвердив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.
 
«Окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних. ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити. Жодної небезпеки для російської армії. Жодної стратегічної цінності. Лише намагання людей жити нормальним життям, що так злить окупантів. Росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно»,—написав він. 
 
 
Зазначимо, на момент "прильоту" у ТРЦ перебувало понад 1000 осіб.
 
Кременчук не вперше обстрілюють російські нацисти. Раніше вони декілька разів поцілили у місцевий нафтопереробний комплекс, чим прискорили паливну кризу в Україні.
 
24 квітня окупанти завдали дев’ять ракетних ударів по місту.
 
Як повідомляла УМ, окупанти випустили одразу до восьми ракет по Кременчуку, що на Полтавщині,поцілили у Кременчуцький нафтопереробний завод.