Острозька академія вручила дипломи бакалаврам

18:45, 27.06.2022
Острозька  академія вручила дипломи бакалаврам

Молодь наблизилася до фінішу, який є одночасно стартом. (Фото Єлизавети ТИМОЩУК)

У Національному університеті «Острозька академія» 24 червня отримали дипломи випускники-бакалаври. У зв’язку з війною нагородження не могло відбутися в урочистому форматі згідно з традиціями університету.

 

Однак, у цей день випускники мали можливість перебувати у стінах Острозької академії.

 

Для випускників та академічної спільноти відбувся подячний молебень у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького.

 

«Ці події, які відбуваються сьогодні у нашій країні, спонукають нас ще більше вболівати за неї, перейматися її безпекою та захистом. Ми сьогодні подякували Богові за те, що ви закінчили Острозьку академію. Звичайно, що диплом бакалавра - це великий фініш, але і одночасно великий старт перед іншими професійними перспективами», – зазначив настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський.

 

Цьогоріч, через неможливість проведення масового заходу, з відеопривітанням до градуантів звернулися ректор та члени Вченої ради університету.

 

«Як відомо, ми планували провести Конвокацію-2022 – церемонію вручення дипломів урочисто, обличчя в обличчя, душа в душу, ми хотіли потиснути ваші руки, ми хотіли почути биття ваших сердець і, найважливіше, ми хотіли передати вам свою повагу і нашу неймовірну любов. Але ця жорстока, ця несправедлива, ця мародерча війна з боку агресора не дає нам можливості провести цей захід.

 

Ви отримаєте дипломи в іншому ракурсі, а весь колектив Острозької академії глибоко переконаний, що свої документи на магістерські програми ви подасте до рідної Альма-матер. Війна закінчиться, буде перемога. Попереду ціле життя, однак, зараз як ніколи Острозька академія потребує та чекає вашої підтримки», – зазначив ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.

 

Упродовж усього дня студенти самоорганізовувалися у невеликі групи для отримання дипломів. Випускники фотографувалися, спілкувалися зі своїми викладачами та ректором.

 

Своїми враженнями поділилася випускниця спеціальності «Журналістика» Соломія Костенкова:

 

«Чотири роки навчання в університеті пройшли дуже швидко. Я дізналася багато нового, познайомилася з чудовими людьми, найкращими викладачами і студентами. Острозька академія дала змогу мені реалізуватися, відчути цю особливу атмосферу, яка надихає творити. Вдячна всій університетській спільноті, яка незважаючи на пандемію і війну, продовжувала забезпечувати освітній процес. Острозька академія – це заклад вищої освіти, який справді виховує еліту».

 

Єлизавета ТИМОЩУК