Ракетний удар по Києву: під завалами рятують людей, відео

08:43, 26.06.2022

Щонайменше чотири вибухи пролунали у Шевченківському районі Києва внаслідок ракетного удару російських загарбників по столиці у неділю вранці.

 

Згодом стало відомо, що одна ракета влучила у дев’ятиповерхівку, є постраждалі, під завалами залишаються люди.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють ДСНС України та мер столиці Віталій Кличко.

 

За інформацією ДСНС, у результаті ворожого ракетного обстрілу Шевченківського району Києва сталося загоряння у багатоповерхівці з частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів.

 

Наразі госпіталізовано двох постраждалих, рятувальники продовжують шукати людей під завалами.

 

На місці задіяно 19 од. пожежної техніки та 67 чол. особового складу.

 

 

Тоді як міський голова столиці повідомив: "У житловому будинку у Шевченківському районі, куди влучила ракета, тривають пошуково-рятувальні роботи. Під завалами є люди. Частину мешканців евакуювали, двох постраждалих госпіталізували. Рятувальники продовжують працювати, медики на місці".

 

Однією з постраждалих, яку рятувальники винесли до швидкої, була шестирічна дівчинка. Її маму рятують медики.

 

 

Повідомлення про пожежу надійшло о 06:29.

 

Ще в одному будинку також відбувається евакуація мешканців.

 

 

У свою чергу голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що на світанку 26 червня над Київською областю сили протиповітряної оборони збили російську ракету.

 

«Сьогодні вранці ворог вдарив по столиці. В області працювала ППО – збито одну ракету.  Залишки ракети впали на околицях одного з сіл району. Руйнувань та постраждалих немає», - написав керівник області.

 

Пан Кулеба закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

 

Як повідомляла "УМ", в суботу, 25 червня зранку російські окупанти завдали масованих ракетних обстрілів по Житомирщині, Київщині та Чернігівщині. Загалом з території Білорусі російською авіацією було випущено 45 ракет.