Рашисти масово обстріляли Житомирщину та Чернігівщину

10:04, 25.06.2022
Рашисти масово обстріляли Житомирщину та Чернігівщину

Росіяни знову гатили по Житомирщині, випустили майже 30 ракет

Сьогодні зранку російські окупанти завдали масованих ракетних обстрілів по воєнних об’єктах Житомирщини, внаслідок чого загинув військовий. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко у Телеграмі.
 
«Сьогодні, як і в перший день повномасштабного вторгнення, починаючи з 4:15 ранку ворог знову завдав ракетних ударів по Житомирщині. Цього разу, по території області було випущено близько 30 ракет. Наразі є інформація про незначні руйнування військової інфраструктури. Один військовий загинув, один отримав поранення»,– написав Бунечко.
 
За словами мера міста Сергія Сухомліна, окупанти з літаків, які зайшли з білорусі, випустили 24 ракети по області. У самому Житомирі все спокійно.
 
«Сьогодні зранку ми всі прокинулися від гучних вибухів. По Житомиру нічого не прилетіло, були обстріляні військові об'єкти навколо Житомира. З літаків були запущені ракети, вони зайшли з Білорусі. Сумарно було 24 ракети запущено по військових частинах та об'єктах навколо Житомира»,– сказав він. 
 
Минулої доби окупанти понад 50 разів обстріляли Житомирську область, використовуючи фосфорні снаряди. Постраждала дитина.
 
Також чергового ракетного обстрілу зазнало селище Десна на Чернігівщині. Перший – у травні – забрав життя майже сотні українських військових
 
Про обстріл на власному телеграм-каналі повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.
 

«Селище Десна зазнало чергового ракетного обстрілу. Подробиці згодом. Прошу не публікувати фото та відео «прильотів»»,– написав він.
 
За повідомленням оперативного командування "Північ", 25 червня, близько 5:00 ранку Чернігівська область зазнала масового ракетного обстрілу. З території республіки Білорусь з літаків та з землі було випущено 20 ракет по селищу Десна. Відомо про руйнування об'єктів інфраструктури.
 
Усі відповідні служби займаються ліквідацією наслідків масованого ракетного удару. На щастя, станом на цей час за наслідками ракетного удару — без жертв.
 
Окрім того, за зведенням Генштабу ЗСУ, сьогодні ворог обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Бучки Чернігівської області та Бояро-Лежачі на Сумщині. 
 
Як повідомляла УМ, під час ракетного обстрілу в Десні загинуло 87 осіб.