Орбан підтримує шлях України до ЄС

18:56, 20.06.2022
Орбан підтримує шлях України до ЄС

Орбан узяв участь у відеоконференції перед зустріччю Європейської ради (hirado.hu)

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що підтримує надання статусу кандидата на членство в Євросоюзі для України та Молдови згідно з рекомендаціями  Європейської комісії.

 

За його словами, він також підтримує надання статусу кандидата на членство в ЄС ще й для Грузії та Боснії і Герцеговини, хоча таких рекомендацій Єврокомісія не надавала.

 

Як інформує Україна молода, про це у понеділок заявив речник уряду Угорщини Берталан Хаваш, передає Hirado.

 

Зазначається, що Орбан узяв участь у відеоконференції перед зустріччю Європейської ради 23-24 червня разом із очільниками Бельгії, Болгарії, Естонії, Люксембургу і Мальти, а також глави Європейської ради Шарля Мішеля.

 

На цій зустрічі угорський прем’єр погодився з рекомендацією Єврокомісії надати Україні та Молдові статус кандидата на членство в ЄС, але зазначив, що Будапешт "і декілька інших членів ЄС" вважають, що його також повинні отримати Грузія та Боснія і Герцеговина.

 

Нагадаємо, 17 червня Єврокомісія оприлюднила висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії, рекомендувавши надати першим двом статус кандидата.

 

Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

 

Як повідомляла «УМ», канцлер ФРН Олаф Шольц наголосив, що підтримує європейські прагнення Києва. На саміті ЄС, що відбудеться у четвер у Брюсселі, Шольц сподівається, що Україна отримає 27 «так».