Шольц розраховує на 27 «так» за кандидатство України на саміті ЄС

14:49, 18.06.2022
Шольц розраховує на 27 «так» за кандидатство України на саміті ЄС

Шольц наголосив, що продовжить надавати фінансову військову й гуманітарну допомогу Україні до того часу, допоки росія не виведе свої війська

Канцлер ФРН Олаф Шольц наголосив, що Німеччина продовжить допомагати Україні у війні проти рф та підтримує європейські прагнення Києва. На саміті ЄС, що відбудеться у четвер у Брюсселі, Шольц сподівається, що Україна отримає 27 «так».
 
 
Як інформує Україна молода, про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у суботньому зверненні Kanzler kompakt.
 
Канцлер зазначив, що росія напала на Україну, в Європі знову точиться війна. Вже багато людей загинуло, багато міст і сіл зруйновано. Шольц нагадав, що разом з прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі та президентом Франції Еммануелем Макроном відвідав Ірпінь під Києвом.
 
«Жахливо», - прокоментував побачене глава німецького уряду.
За його словами, гості дали зрозуміти, що Європа й надалі демонструватиме солідарність з Україною.
 
«Ми будемо продовжувати надавати фінансові ресурси. Ми допоможемо з відновленням. Ми продовжуватимемо постачати зброю, яка вкрай необхідна для захисту незалежності України. І ми ввели економічні санкції та торговельні обмеження проти росії, щоб вона припинила її вторгнення та вивела війська», - заявив Шольц.
 
Наразі, зазначив він, йдеться про те, щоб «зв’язати солідарність з перспективою». Оскільки багато людей борються за свободу та демократію в Україні, вони хочуть знати, що це приведе Україну до Європи.
 
«Ми сказали: Україні необхідний статус країни-кандидата», - підкреслив канцлер. Він нагадав, що вже в четвер про це йтиметься у Брюсселі. «І ми спробуємо отримати 27 «так» на конкретне рішення, спільне рішення Європейського Союзу, яке також відкриває цю перспективу», - зазначив Шольц.
 
Як повідомляла УМ, лідери чотирьох європейських країн – ФРН, Франції, Італії та Румунії – відвідали Київ і Ірпінь 16 червня. На пресконференції після переговорів з Президентом України Володимиром Зеленським вони всі підтвердили свою підтримку наданню Україні статусу кандидата не членство в ЄС, але попередили, що до членства попереду ще довгий шлях через реформи.