Партія влади «Рух 5 зірок» в Італії саботує допомогу Україні

09:30, 20.06.2022
Партія влади «Рух 5 зірок» в Італії саботує допомогу Україні

Луїджі Ді Майо. (Фото з выдкритих джерел)

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо звинуватив свою партію «Рух 5 зірок», яка є учасницею коаліційного уряду Драгі, в саботажі допомоги Україні.

 

Він наголосив, що італійський уряд має захищати цінності демократії та свободи, і додав, що хоча всі прагнуть миру, президент рф володимир путін веде війну.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Sky News.

 

Пан Ді Майо вважає, що партія влади підриває зусилля уряду з підтримки України в умовах повномасштабного російського вторгнення.

 

Глава МЗС Італії зазначив, що члени його партії “Рух 5 зірок” нападають на нього з “ненавистю” і створюють проблеми для уряду та його репутації серед партнерів з ЄС.

 

«Це незріле ставлення, яке має тенденцію створювати напруженість і нестабільність усередині уряду», — заявив міністр.

 

За інформацією телеканалу, 21 червня в італійському парламенті має пройти голосування щодо України, і деякі члени партії “Рух 5 зірок” хочуть обмежити країну у відправленні додаткової зброї Києву.

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні прем'єр Італії Маріо Драгі, президент Франції Еманнуель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Румунії Клаус Йоханніс відвідали Київ та пообіцяли подальшу підтримку України у війні з рф.

 

При цьому, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі наголосив під час брифінгу в Маріїнському палаці, що мир із росією повинен бути досягнутий на умовах України.