Зраду скасовано: ЄС не вимагатиме від України поступок для досягнення миру

14:34, 17.06.2022
Зраду скасовано: ЄС не вимагатиме від України  поступок для досягнення миру

Спілкування Зеленського з Драґі, Шольцем, Йоганнісом та Макроном було дуже продуктивним. (Фото Офісу президента)

Голова Офісу Зеленського Андрій Єрмак після візиту президентів Франції й Румунії, канцлера Німеччини та прем´єр- міністра Італії підбив підсумки важливих переговорів.
 
Високопосадовці чотирьох країн після побаченого жахіття у зруйнованих рашистами містах наголосили, що санкції проти Росії посиляться.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив Голова Офісу Зеленського Андрій Єрмак у Telegram.
 
«Європа з нами.  А ще Європа усвідомлює, що перемога України - це також спільна перемога Європи. Європа надалі надаватиме нам допомогу - гуманітарну, політичну, економічну та військово-технічну. Європа працює з нами над вирішенням питання експорту українського зерна.
Лідери Італії, Німеччини, Румунії та Франції підтримують надання Україні статусу члена в ЄС»,— йдеться у повідомленні. 
 
Єрмак повідомив, що спілкування Володимира Зеленського з прем‘єр-міністром Італії Маріо Драґі, канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом Румунії Клаусом Йоганнісом та президентом Франції Еммануелем Макроном було дуже продуктивним. 
 
«У чому саме це полягає, побачите дуже скоро. 
У фокусі переговорів були продовольча безпека, зброя та підтримка України. Важливо: Європа не вимагатиме від України територіальних поступок для досягнення миру. “Зраду” скасовано»,— наголосив Андрій Єрмак.
 
«Найемоційнішою частиною дня став Ірпінь. Наші гості самі все побачили, відчули, зрозуміли. Висновок один: Росію треба зупинити. Разом. І притягнути до відповідальності. Спільно».
 
Під час зустрічі Президент Володимир Зеленський вкотре нагадав, що весь український народ очікує підтримки заявки України на отримання статусу кандидата на членство в ЄС, до якого ми йшли  роками. 
 
Україна продовжуємо боротись за свою свободу та європейське майбутнє, які даються нам дуже важкою ціною. 
 
«Ми як ніхто заслуговуємо цього статусу. Для захисту нам потрібна зброя. Чим більше потужної зброї отримає Україна, тим краще зможе протистояти російській агресії. Від європейських партнерів ми отримали чіткі та прозорі сигнали. Україна має стійку підтримку міжнародної коаліції.  Ми передали лідерам держав повний пакет санкційних пропозицій проти Росії, які підготувала міжнародна група Макфола-Єрмака.
 
Маємо посилювати тиск на агресора, працювати над сьомим пакетом санкцій, що передбачатиме газове ембарго.
Дякуємо нашим гостям за сьогоднішній візит, підтримку і конструктивну позицію. І разом ми обов’язково переможемо».
 
Як повідомляла УМ, росія не хоче миру, а хоче лише війни та зламати Україну та Євросоюз.
На цій тезі наголосив Президент України під час перемовин з поважними гостями від ЄС у четвер: цього дня до України завітали президент Франції Еманнуель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоханніс.