Лідери Франції, Німеччини та Італії прибули в Україну

09:29, 16.06.2022
Лідери Франції, Німеччини та Італії прибули в Україну

Поважні європейські лідери - Драгі, Макрон та Шольц в потязі на шляху до Києва. (facebook.com/Ukrzaliznytsia)

Еммануель Макрон (Президент Франції), Олаф Шольц (канцлер Німеччини) та Маріо Драгі (прем'єр-міністр Італії) прибули до України.

 

Як інформує УМ, про це 16 червня заявив голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін у соцмережах у четвер. 

 

"Для мене сьогодні це була вже третя ніч в поїзді підряд. Та не тільки я провів сьогоднішню ніч в поїзді", - написав Камишін, додавши фото глав Франції, Німеччини та Італії.

 

Прибуття європейських лідерів прокоментувала і пресслужба Укрзалізниці.

 

"Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі зичать вдалого ранку з нашого дипломатичного поїзда", - повідомила компанія у Телеграмі.

 

Як повідомлялося, посол України в Німеччині Андрій Мельник очікує від майбутнього візиту канцлера ФРН Олафа Шольца до Києва виконання обіцянок щодо постачання зброї Україні та наданні Києву перспективи вступу до ЄС.

 

Раніше ЗМІ дізналися про плани Шольц здійснити візит до Києва ще цього місяця, до саміту G7, у якій головує цього року Німеччини. Джерела стверджували, що компанію Шольцу під час візиту складуть президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі. Датою візиту називали 15 або 16 червня.

 

Як повідомляла УМ, німецький уряд не зміг підтвердити плани канцлера Олафа Шольца щодо візиту в Україну, що мав відбутися уже цього тижня.