Шольц та Макрон не визначилися чи приїдуть в Україну

18:25, 13.06.2022
Шольц та Макрон не визначилися чи приїдуть в Україну

Україна очікувала на візит президента Франції Макрона, канцлера Німеччини Шольца, однак обоє не підтвердили свої плани щодо цього

Німецький уряд не зміг підтвердити плани канцлера Олафа Шольца щодо візиту в Україну, що мав відбутися уже цього тижня.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.
 
Італійська газета La Stampa повідомила, що Шольц разом з президентом Франції Еммануелем Макроном та італійським прем'єром Маріо Драгі мають відвідати Київ 16 червня.
 
Натомість представник німецького уряду заявив: «Ми досі цього не підтверджуємо».
 
Шольц ще не був в Україні з початку війни. Він піддався критиці за свою обережність у поставках важкого озброєння Україні за кордоном, а всередині Німеччини зросло невдоволення його політикою з боку партнерів по коаліції.
 
Італійське видання La Stampa зазначало, що лідери Німеччини, Франції та Італії приїдуть разом, щоби засвідчити підтримку трьох найбільших європейських країн президенту України Володимиру Зеленському. 
 
Зазначалося, що візит відбудеться за день до того, як Європейська комісія надасть висновок щодо заявки України на отримання статусу кандидата на членство в ЄС. 
 
Президент Франції Еммануель Макрон неодноразово говорив, що поїде в Україну, однак услід за Шольцем також не має твердих планів здійснити візит під час повномасштабного вторгнення росії.
 
Про це пише CNN з посиланням на Єлисейський палац.
 
«Президент сказав, що відвідає Україну у відповідний момент. Вивчається кілька варіантів, на даному етапі нічого не визначено»,- заявили в Єлисейському палаці.
 
Французький президент, який в даний час головує в Раді ЄС, неодноразово говорив, що поїде в Україну, коли це буде «корисно».
 
Як повідомляла УМ, Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що непотрібно «принижувати» росію через її агресію проти України, щоб можна було вивести її з ізоляції після закінчення війни  дипломатичним шляхом.
 
Читайте також: Президент України Володимир Зеленський закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца зробити «потужний крок»: відвідати з візитом Київ саме 9 травня.