Зеленського не можна примушувати до невигідної мирної угоди – Джонсон

16:39, 07.06.2022
Зеленського не можна примушувати до невигідної мирної угоди – Джонсон

Борис Джонсон під час візиту до Києва

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на засіданні уряду наголосив, що світові лідери не повинні чинити тиск на президента України Володимира Зеленського, схиляючи  його схвалити невигідну мирну угоду з росією.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.
 
«Він (Джонсон) сказав, що життєво важливо, щоб на президента Зеленського не чинився тиск, щоб він погодився на невигідний мир, зазначивши, що погані мирні угоди не тривають довго. Він сказав, що світ повинен уникати будь-якого результату, коли необґрунтована агресія путіна окупиться», – передав слова прем'єра його прессекретар.
 
На засіданні кабінету міністрів міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс також повідомила, що Лондон готує нові санкції проти росії через вторгнення в Україну.
 
Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що зараз не потрібно принижувати росію, щоб можна було вивести її з ізоляції після закінчення війни в Україні.
 
Наприкінці травня стало відомо, що Італія, Угорщина та Кіпр закликали ЄС чітко виступити за припинення вогню в Україні та мирні переговори з росією.
 
Як повідомляла УМ, прем´єр -міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав світ посилити військову підтримку Україні та якнайшвидше доставити сучасне потужне озброєння, зокрема РСЗВ.