Французький журналіст Леклерк Імхофф загинув на Луганщині

16:51, 30.05.2022
Французький журналіст Леклерк Імхофф загинув на Луганщині

Обстріляне росіянами евакуаційне авто, в якому загинув французький журналіст Фредерік Леклерк Імхофф. (Фото: Сергій Гайдай)

На Луганщині евакуаційне авто, яке їхало забирати людей, було розстріляне російськими військовими. Внаслідок обстрілів загинув французький журналіст Фредерік Леклерк Імхофф.
 
Як інформує Україна молода, про це на своєму Telegram-каналі повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
 
Броньований евакуаційний транспорт їхав забирати десятьох людей з області та потрапив під російський обстріл. Осколки снарядів пробили броню машини. Французький журналіст, який робив матеріал про евакуацію, отримав смертельне поранення. Поліцейський, який теж був в автівці, залишився живим.
 
Евакуацію офіційно зупинили. 
 
«Сьогодні наш броньований евакуаційний транспорт їхав забирати 10 людей з області та потрапив під ворожий обстріл. Осколки снарядів пробили броню машини, смертельне поранення в шию отримав акредитований французький журналіст, який робив матеріал про евакуацію, патрульного поліцейського врятувала каска»,— ідеться в дописі. 
 
 
Нагадаємо, за три місяці повномасштабної війни Росія скоїла 280 злочинів проти журналістів і медіа в Україні. Зокрема, загинуло 29 журналістів.
 
Унаслідок ракетного обстрілу російськими окупантами Києва 28 квітня загинула журналістка “Радіо Свобода” Віра Гирич.
 
Раніше в районі села Гута Межигірська Київської області поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна.
 
Як повідомляла УМ, відомий журналіст-телевізійник та боєць ЗСУ Олександр Махов загинув під час ворожого обстрілу на фронті.