Зеленський і Шольц провели продуктивні перемовини

14:41, 17.05.2022
Зеленський і Шольц провели продуктивні перемовини

Україна -Німеччина: Володимир Зеленський провів продуктивні переговори із Олафом Шольцом

Президент України Володимир Зеленський та канцлер Федеративної республіки Німеччина Олаф Шольц обговорили ситуацію на фронті, продовження тиску на РФ, посилення санкцій, перспективи досягнення миру. 
 
Зеленський заявив, що перемовини були продуктивними.

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Twitter.
 
«Цінуємо підтримку Німеччини, зокрема оборонну. Розраховуємо на подальше сприяння Німеччиною на шляху України до повноправного членства в ЄС»,- наголосив Зеленський. 
 
Німецька сторона наразі не повідомила про подробиці цієї розмови.
 
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 16 травня припустила, що Європейський Союз найближчим часом запровадить черговий пакет санкцій проти Росії. Вони передбачають ембарго на російську нафту.
 
Раніше Bloomberg повідомляв, що уряд Німеччини відмовиться від імпорту російської нафти до кінця року, навіть якщо не вдасться домовитися про ембарго на рівні Євросоюзу.
 
Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Німеччина ще два місяці тому називала неможливим нафтове ембарго проти Росії, тоді як зараз є однією з «провідних держав, які дійсно проштовхують нафтове ембарго».
 
Міністерство економіки Німеччини стверджує, що залежність від російської нафти знизилася з 35% до 12% від початку масштабного вторгнення Росії в Україну. 
 
Як повідомляла УМ, Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Німеччина наполягає на повному членстві України в Європейському Союзі.
 
Читайте також: Канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму зверненні з нагоди річниці закінчення Другої світової війни висловив упевненість, що мир на умовах росіі приймати не можна.