Німеччина наполягає на повному членстві України в ЄС - Анналена Бербок

18:57, 10.05.2022
Німеччина наполягає на повному членстві України в ЄС - Анналена Бербок

Анналена Бербок та Дмитро Кулеба в Києві. (facebook.com/UkraineMFA)

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Німеччина наполягає на повному членстві України в Європейському Союзі.
 
Як інформує Україна молода, про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у вівторок.. 
 
«Ми наполягаємо на повному членстві України в ЄС. Ми хочемо провести поглиблену реформу в ЄС, і це буде також наукою після цієї агресивної війни. Я хочу чітко сказати, що зараз не момент для того, щоб розглядати параграфи»,— сказала Бербок.
 
Очільниця МЗС Німеччини наголосила, що зараз настав момент для того, щоб зайняти дуже чітку позицію, позицію між війною та миром.
 
«Ми знайдемо шлях для участі України в ЄС, ми підтвердили, що Україна є частиною ЄС», – додала вона.
 
 
Як повідомляла УМ, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 10 травня прибула з візитом до України. Вона відвідала Бучу – місто на Київщині, понищене російськими окупантами. Бербок стала першим членом уряду Німеччини, який вирушив до Києва з початку війни Росії проти України.
 
 
Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Євросоюзі. 1 березня Європейський парламент майже одностайно проголосував за резолюцію, в якій закликав інституції Європейського Союзу працювати над тим, щоб надати Україні статус кандидата в ЄС.
 
Читайте також:  Україна завершила другу частину опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському союзі.
 
Першу частину опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС президент Зеленський передав голові представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікасу в квітні.
 
Опитувальник є основою для прийдешнього висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС.