Війна України з росією може тривати роками – Столтенберг

08:31, 29.04.2022
Війна України з росією може тривати роками – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг (Фото з відкритих джерел)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що Північноатлантичний Альянс й надалі підтримуватиме Україну проти російського вторгнення у війні, яка може "затягнутися і тривати місяцями і роками".  

 

Як інформує Україна молода, про це пан Столтенберг сказав під час молодіжного саміту НАТО, що проходить у Брюсселі, передає SNN.

 

"Ми продовжуватимемо чинити максимальний тиск на президента Путіна - шляхом введення санкцій, надання економічної, а також військової підтримки Україні, щоб він припинив війну. Але ми повинні бути готові до довгострокової перспективи", — заявив генсек НАТО.

 

На його думку, в Україні дуже непередбачувана і нестабільна ситуація, існує ймовірність, що «ця війна затягнеться і триватиме місяцями і роками». 

 

Столтенберг також заявив, що союзники по НАТО готуються допомогти Києву перейти від "старого радянського обладнання до більш сучасного стандартного озброєння та систем", але додав, що це "вимагатиме додаткової підготовки".

 

Нагадаємо, днями Міністерство оборони США створило центр управління для координації постачання та оптимізації доставки військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті, в зоні відповідальності Європейського командування США.

 

Як повідомляла «УМ», міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що США "зрушать небо і землю" для підтримки України.