«Ми перевернемо небо і землю, щоб Україна перемогла» — глава Пентагону Ллойд Остін

17:06, 26.04.2022
«Ми перевернемо небо і землю, щоб Україна перемогла» — глава Пентагону Ллойд Остін

Міністр оборони США Ллойд Остін вірить у перемогу України. (Фото Офісу президента)

Під час зустрічі 40 країн-союзниць на німецькій військово-повітряній базі Рамштайн обговорювалося питання посилення оборони України проти Москви. Зокрема, США пообіцяли «перевернути небо і землю», щоб допомогти Україні захищатися від неспровокованого вторгнення Росії. 
 
При цьому, американські військові наголошують, що час — не на боці Києва, тому його союзникам потрібно діяти швидко.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  France24.
 
Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що метою зустрічі союзників було «допомогти Україні перемогти у битві» проти Росії, а також «наростити українську оборону для протистояння майбутнім викликам».
 
«Україна вірить, що вона може перемогти, так само як і ми всі тут», - додав американський міністр.
 
США вже стали найбільшим постачальником міжнародної військової допомоги для ЗСУ. Тож Остін сказав, що Вашингтон і надалі збирається задовольняти потреби Києва.
 
На переговорах міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт сказала, що Берлін збирається схвалити постачання Україні зенітних самохідних установок «Гепард».
 
Генерал сухопутних військ США Марк Міллі, який очолює Об’єднане командування штабів, наголосив, що Україні потрібна більша військова допомога і негайно, щоб зупинити потенційну бійню, яку Росія несе на схід країни. За його словами, найближчі тижні будуть «критичними».
 
«Час не на боці України. Результат цієї битви залежить від людей у цій кімнаті. Українці будуть битися. Ми повинні подбати, щоб у них було все необхідне для цього», - цитує Reuters генерала Міллі.
 
Як відомо, після поразки у битві за Київ, Москва відправила свою армію на схід України, щоб окупувати дві області на Донбасі. 
 
Чиновники США на умовах анонімності розповіли виданню, що Росія зараз робить велику ставку на артилерійські удари. Вона спробує таким чином розбити українські позиції, наступаючи при цьому з кількох напрямків, щоб оточити значну частину української армії. Разом з тим, в США вважають, що багато російських підрозділів вже виснажені. Деякі з них втратили по 30% особового складу. У Вашингтоні вважають, що це надто великі втрати, щоб можна було говорити про боєздатність цих формувань.
 
Американські чиновинки кажуть, що екіпажі деяких російських танків складаються лише з одного водія. А частина російського обладнання або зламане, або застаріле. Разом з тим, Росія все ще має чисельну перевагу і демонструє бажання відправляти ще більше своїх солдатів в бій. 
 
Москва також може економічно дозволити собі вести довготривалу війну проти України, попри всі західні санкції, - сказали  Reuters економісти й експерти в сфері оборони. 
 
У свою чергу, ЗСУ мають вищий бойовий дух, українські військові більш креативні, здатні адаптувати тактики до ситуації на полі битви. Крім того, українська армія краще знає місцевість, а також отримує зброю і розвідувальні дані від США і союзників. Тому, на думку американських військових, в України є хороші шанси на перемогу.
 
Як повідомляла УМ, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін навідалися з робочим візитом до Києва, під час якого обговорили із Володимиром Зеленським  оборонну допомогу та фінансову підтримку України, а також гарантії безпеки.