Пентагон збирає нараду виробників зброї для обговорення швидкої поставки в Україну

09:47, 13.04.2022
Пентагон збирає нараду виробників зброї для обговорення швидкої поставки в Україну

У США розглядають питання нарощення потужностей виробництва зброї для України

Міністерство оборони США запросило вісім найбільших американських виробників зброї, щоб обговорити з ними спроможність  галузі термінового постачання продукції в Україну. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.


Як відомо, обговорення буде закритим. Воно включатиме пропозиції щодо пришвидшення виробництва наявних та розробки нових систем, які мають ключове значення для допомоги Міністерству оборони України.


Серед провідних виробників буде велика вісімка підрядників, включно з General Dynamics, Lockheed Martin та інші.


90-хвилинну нараду проведе відділ закупівель та постачання Пентагону, який закуповує зброю для Міністерства оборони США. Очікується, що на ній буде присутній заступник міністра оборони Кетлін Хікс.


На зустрічі обговорюватимуться питання поповнення запасів на випадок  тривалої війни. За словами одного з джерел, суть питання полягає в тому, що США «припускають, що це буде багаторічна робота» за сценарієм, коли Україна не зможе безпечно виробляти зброю на своїх власних потужностях.


Пентагон заявив, що найкориснішою зброєю є системи меншого розміру, такі як протитанкові ракети Javelin та зенітні ракети Stinger, які Вашингтон та його союзники майже щодня постачають Україні.


До слова, Сполучені Штати прагнуть перемоги України, відновлення її суверенітету й територіальної цілісності, а також докладають усіх можливих зусиль для того, щоб Росія зазнала поразки.


Нагадаємо, США нададуть Україні зброї ще на $750 млн.


Як повідомляла УМ, державний департамент США звинуватив військовослужбовців російської федерації у скоєнні воєнних злочинів на території України. Водночас, польський Сейм ухвалив резолюцію про вчинення росією військових злочинів і злочинів проти людства, а також порушення прав людини в Україні.


Читайте також: держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що на кожен російський танк  Сполучені Штати разом із  союзниками й партнерами нададуть десять Джавелінів.