США нададуть ЗСУ по 10 ПТРК на кожен російський танк

09:20, 07.04.2022
США нададуть ЗСУ по 10 ПТРК на кожен російський танк

Збройні сили України отримають від США та партнерів ще більше Джавелінів, щоб відбивати ворожі атаки (Фото з відкритих джерел)

Держсекретар  США Ентоні Блінкен повідомив, що  на кожен російський танк  Сполучені Штати разом із  союзниками й партнерами нададуть десять Джавелінів.  


Як інформує Україна молода, про це він заявив в інтерв’ю NBC, текст якого поширила пресслужба Держдепу.


«Президент США санкціонував виділення додатково 100 млн доларів, що дасть змогу надати більше Джавелінів нашим українським партнерам. Погляньте на це в перспективі: Сполучені Штати та наші союзники й партнери на кожен російський танк в Україні надали або незабаром нададуть 10 протитанкових систем»,— зазначив держсекретар.


Блінкен додав, що Україна має усі  «необхідні інструменти» для отримання допомоги, щоб швидко й ефективно упоратися з літаками, що обстрілюють з неба, та з танками, що намагаються зруйнувати українські міста на землі. 


Він підкреслив, що США надають необхідну допомогу Україні та посилюють тиск на Росію, аби війна закінчилася якнайшвидше.


Водночас він припустив, що «існує також дуже ймовірний сценарій, за яким це триватиме упродовж деякого часу. За його словами, росія, відступивши від Києва, з півночі та заходу, консолідує сили на сході, на Донбасі.


«У них ще лишилося багато сил. Та в українців є дещо сильніше – це запекла рішучість і воля боронити свою країну за підтримки багатьох країн світу», - додав він.


Насамперед необхідно домогтися припинення агресії з боку росії, припинення вогню, виведення російських військ, утвердження Україною свого суверенітету та незалежності, підкреслив Блінкен. Надалі, зазначив він, потрібно докласти всіх зусиль, щоб стримувати росію, щоб Україна була захищена, і це не повторилося.


Як повідомляла УМ, держсекретар Ентоні Блінкен наголосив на непохитній і незмінній підтримці Україні та  вітає прихильність України до дипломатичного діалогу з метою деескалації й припинення бойових дій та обіцяє жорстко карати винних у звірствах у війні, яку розв’язала росія проти українського народу.