Україна потребує більше зброї для захисту цінностей демократичного світу – Єрмак

10:49, 31.03.2022
Україна потребує більше зброї для захисту цінностей демократичного світу – Єрмак

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. (Фото Офісу президента)

Україна потребує постачання якомога більших обсягів зброї, адже наша країна щодня платить дуже високу ціну, захищаючи в боротьбі проти агресора цінності демократичного світу.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв’ю низці закордонних і українських ЗМІ в четвер.

 

Зокрема, провідній міжнародній журналістці американської телекомпанії CNN Крістіан Аманпур пан Єрмак сказав:

 

«Нам потрібно більше зброї. Стрілецька, системи розмінування, дрони, контрбатарейні радари, гаубиці, бронежилети... Все! Та насамперед нам треба закрити небо, щоб захистити наші міста від ракет», – пояснив глава Офісу Президента.

 

І додав: «Кожна година продовження війни забирає життя українців та завдає величезної шкоди нашій країні».

 

Водночас під час онлайн-спілкування з журналістами канадського Global News Єрмак сказав, що Україна закликає Канаду та інших партнерів постачати зброю.

 

І нагадав, що Президент Володимир Зеленський у своїх зверненнях до парламентів країн світу наголошує на необхідності збільшення обсягів постачання зброї Україні.

 

За його словами, ситуація в столиці України – Києві є нормальною, наскільки це можливо в нинішніх умовах. Водночас поки що немає підстав говорити про повноцінне відведення російських військ із Київського напрямку.

 

Тоді як триває блокада Маріуполя і ситуація в цьому місті катастрофічна. Україна продовжує переговори з багатьма іноземними лідерами щодо якнайшвидшого деблокування Маріуполя.

 

«Росіяни не дозволили мешканцям залишити місто. Російські війська вивезли тисячі містян до Росії», – зауважив Андрій Єрмак.

 

Він вважає, що катастрофа в Маріуполі дуже схожа на блокаду Ленінграда в часи Другої світової війни:

 

«Наша українська позиція є дуже відкритою й дуже прозорою: ми хочемо зупинити цю війну, ми хочемо, щоб російські війська були виведені з нашої території. Ми наполягаємо, щоб були відкриті гуманітарні коридори, особливо з Маріуполя».

 

При цьому, Єрмак наголосив, що світова спільнота має й надалі посилювати тиск на Росію. Зокрема, задля цього при Офісі Президента була створена група українських і міжнародних експертів, яка вже розпочала аналіз реального впливу застосованих проти Росії санкцій та розробку пропозицій щодо нових дієвих заходів.

 

Представник Банкової також зробив акцент на тому, що Володимир Зеленський – дуже хоробра людина і налаштований на результат:

 

«Він – абсолютний лідер нашої нації. Він людина, яка дає необхідну енергію та необхідну хоробрість усім українцям, усьому світу, усім людям. Тому що я абсолютно впевнений, що люди світу підтримують українців, вони зробили свій вибір. І ми можемо побачити тисячі людей на вулицях у різних містах світу. І ми переможемо, Україна буде переможцем. Ми впевнені в цьому. Але це необхідно зробити якнайшвидше».

 

На його думку, народи країн світу вже зробили свій вибір на підтримку України, навіть якщо уряди цих держав ще не визначилися зі своїми рішеннями.

 

Вже в інтерв’ю Фактам ICTV керівник Офісу Президента України акцентував: «Для нього (президента Зеленського. – Ред.) життя кожної людини… це особиста трагедія. І сьогодні, навіть якщо уряди якихось країн ще не зрозуміли це, то вони можуть глянути у вікно і побачити, що народи світу вже свій вибір зробили: вони всі з Україною, вони всі – на стороні добра.

 

Тому це дуже важко, навіть країнам, які ще не мають чіткої позиції… Я можу сказати так: вони чи сьогодні, чи завтра будуть відповідати на запитання свого народу: чому ви вісім років нічого не робили, і що ви робили сьогодні, коли вбивають українців і коли в Україні йде війна?».

 

Єрмак каже, що війна в Україні вже торкнулась родини кожного українця, та нагадав, що його брат – Денис Єрмак – зі зброєю в руках захищає Україну.

 

Як повідомляла «УМ», Норвегія передасть Україні протитанкову зброю.