Норвегія передасть Україні протитанкову зброю

19:02, 30.03.2022
Норвегія передасть Україні протитанкову зброю

Норвегія змінює свою політику й передасть Україні протитанкову зброю

Уряд Норвегії вирішив передати Україні протитанкове озброєння, аби ми могли  захистити себе від російських окупантів. Рішення було прийнято після виступу президента Володимира Зеленського.


Як інформує Україна молода, про це це повідомляє Reuters.


"Після вторгнення Україна почала просити у кількох країн військову техніку, щоб вони могли захиститися від російських сил, які атакують як цивільні, так і військові об’єкти. Норвегія, як і кілька інших країн, відповіла на запит додатковою пожертвою протитанкової зброї, яка може бути використана проти сил вторгнення", - цитуються слова міністра оборони Норвегії Одда Роджера Еноксена.


Він додає: "Якщо Україні вдасться відбити атаку Росії, це забезпечить український суверенітет, а також допоможе підтримувати норму мирного вирішення конфліктів і поваги до кордонів у Європі". 


Додамо, що остання поставка від Норвегії, яка вже завершена, містить 2 тисячі протитанкової зброї М72.


Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звернувся до Норвегії з проханням надати пересувні зенітно-ракетні комплекси та протикорабельні ракети "Гарпун".


Як повідомляла УМ, радник глави Офісу президента та член переговорної групи Михайло Подоляк звернувся з проханням до західних партнерів України надати  більше сучасної летальної зброї, щоб ЗСУ  та інші сили опору могли знищувати на українській землі до півтори тисячі загарбників щодня.