Військовий рф здав танк і отримає винагороду

14:58, 22.03.2022
Військовий рф здав танк і отримає винагороду

Росіянин Міша здав танк українським військовим, чим не тільки зберіг собі життя, а ще й заробив непогано (facebook.com/victor.andrusiv)

Російський солдат Міша, який воював проти України,  приїхав до українських спецпризначенців на танку, здав цю техніку та здався сам. З екіпажу танку залишився один військовий РФ, решта втекли додому.


Як інформує Україна молода, про це у Facebook повідомив радник голови МВС Віктор Андрусів.


За його словами, Нацполіція ідентифікувала телефони, якими користуються росіяни. Це українські номери. На ці телефони регулярно надсилаються смс-повідомлення, як здатись в полон і здати техніку.


«Кілька днів назад нам зателефонував «Міша». Ми передали інформацію про нього до ГУР МО. Йому визначили місце куди під’їхати. Він під'їхав. З дрона переконались, що він сам і це не засідка. Після цього спецназівці його затримали.

 

Виявилось, що з екіпажу танку залишився він один, решта втекли додому. Сенсу воювати він не бачив. Додому повернутись не міг, оскільки командир сказав, що розстріляє і спише на бойові втрати.

 

Міша розповів, що їсти практично не залишилось, управління військами хаотичне і практично відсутнє. Деморалізація колосальна», – заявив Андрусів.


Радник голови МВС додав, що російський солдат матиме комфортні умови утримання з телевізором, телефоном, кухнею. Він також отримає $10 тисяч по завершенню війни і можливість подати документи на громадянство.


Як повідомляла УМ, у  Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що окупанти, які потрапили в полон, працюватимуть задля відновлення економіки України.