ЗСУ знищили 13 тисяч окупантів - Зеленський

17:07, 13.03.2022
ЗСУ знищили 13 тисяч окупантів - Зеленський

За 18 днів війни ворожі війська втратили майже 13 тисяч особового складу

Майже 13 тисяч російських загарбників знищили українські військові за 18 днів війни росії проти України. І це більші втрати рф, ніж були у двох чеченських війнах.


Як інформує Україна молода, про це повідомив Президент Володимир Зеленський у відеозаписі у Телеграмі Глави держави.

 


 

"Вісімнадцятий день повномасштабної агресії, повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Майже тринадцять тисяч убитих окупантів за 18 днів. Це вже більше ніж в обох чеченських війнах. Росія втратила тисячі одиниць військової техніки: вони втратили 74 літаки, 86 гелікоптерів. Ми розуміємо, що у них є ще, але і ми будемо захищатись далі", - сказав Зеленський.


Він наголосив, що Україна героїчно бореться і не здається.


Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав повномасштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.


США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.


Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.


Як повідомляла УМ, втрати російських загарбників у війні в десять разів перевищують втрати Збройних сил України. Верховний Головнокомандувач ЗС України Володимир Зеленський вперше назвав кількість загиблих українських військових з початком великої війни з Росією. Наразі загинуло 1300 захисників України.