Ердоган переконуватиме Путіна припинити війну

18:00, 05.03.2022
Ердоган переконуватиме Путіна  припинити війну

Турецький президент знову закликатиме російську владу припинити війну

Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган у неділю, 6 березня, спробує ще раз переконати президента РФ Володимира Путіна припинити війну Росії проти України. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Hurriyet.


Ердоган спробує закликати російську владу сісти за стіл переговорів.


«Усі наші зусилля спрямовані на те, щоб зупинити цю війну. У цьому контексті наш президент має дуже інтенсивний дипломатичний трафік. Ми продовжуємо наші заклики до всіх сторін, особливо до російської сторони, припинити ці атаки і сісти за стіл переговорів», – заявив спікер турецького президента Ібрагім Калин. 


Він зазначив, що найближчими днями відбудеться третій раунд переговорів між Україною та Росією.


«Наш головний принцип тут, звичайно, захист територіальної цілісності та суверенітету України, її політичної єдності в рамках міжнародного права. Телефонні переговори продовжуються, сьогодні президент поговорить із прем'єр-міністром Канади, а завтра з Путіним. Ми продовжимо передавати ці повідомлення», – додав він.


Нагадаємо, 27 лютого Туреччина вперше назвала напад Росії на Україну війною.


2 березня Росія скасувала заявку на відправку чотирьох своїх військових кораблів через турецькі води в Чорне море на прохання Анкари.


Додамо, що колишній головний дипломат України Павло Клімкін переконаний, що представники НАТО, якщо не можуть закрити небо над Україною, то мають приїхати сюди і виявити живу людську солідарність.


Нагадаємо, 2 березня петиція про закриття неба над Україною зібрала мільйон підписів.


5 березня міністр оборони Олексій Резніков у відеозверненні подякував усім партнерам України за підтримку та звернувся до міжнародної спільноти із закликом закрити небо над Україною, щоб запобігти черговій катастрофі.


Як повідомляла УМ, Путін погрожує світу війною у разі закриття неба над Україною. Президент країни-окупанта, пригрозив країнам Заходу, що якщо вони закриють небо над Україною, то вважатиме їх стороною збройного конфлікту.