У разі закриття неба над Україною Путін погрожує світу

16:53, 05.03.2022
У разі закриття неба над Україною Путін погрожує світу

Господар Кпемля залякує світ.

Володимир Путін, президент країни-окупанта, пригрозив країнам Заходу, що якщо вони закриють небо над Україною, то вважатиме їх стороною збройного конфлікту.

 

Як інформує УМ, про це Путін заявив під час виступу на російському телебаченні.

 

«Зараз ми чуємо, що треба зробити безльотну зона над територією України. Зробити на самій території України це неможливо. Можна лише з території якихось сусідніх держави», - заявив він.

 

«Але будь-які рухи у цьому напрямку будуть розглядатися нами як участь у збройному конфлікті тією стороною, з якої будуть створюватися загрози для наших військовослужбовців. Ми в ту ж секунду вважатимемо їх учасниками конфлікту. І вже байдуже учасниками яких організацій вони є», - додав Путін.

 

Нагадаємо, що упродовж всіх днів війни президент Володимир Зеленський вимагає у країн Заходу закрити небо над Україною, щоб від ударів ракет та авіанальотів РФ перестали гинути мирні українці.

 

На саміті в Брюсселі 4 березня країни НАТО відмовились "закривати" небо над Україною. Натомість генсек НАТО Єнс Столтенберг спромігся лише попередити, що російські окупанти будуть вдаватися до ще більш жорстоких та нищівних дій проти українців у прийдешні дні війни.

 

4 березня Зеленський жорстко розкритикував відмову країн-членів НАТО запровадити безпольотну зону в небі над Україною і завив, що Північноатлантичний альянс також нестиме відповідальність за загибель українців.

 

Як повідомляла УМ, президент держави-агресора Володимир Путін вкрай роздратований українським опором і втратами російських загарбників.