Восьмеро депутатів не голосували за санкції проти Росії

16:12, 22.02.2022
Восьмеро депутатів не голосували за санкції проти Росії

Стали відомі імена тих, хто не голосував за засудження «ЛДНР»

Стали відомі імена парламентарів, які утрималися від голосування за Постанову Верховної Ради України №7088 «Щодо визнання РФ саомопроголошених утворень на Донеччині та Луганщині» , у якій закликала відключити Росію від SWIFT та впровадити жорсткі санкції. 


Як інформує Украна молода, результати поіменного голосування опубліковані на сайті парламенту.


Постанову підтримали 336 нардепів #з 344 присутніх. Решта народних обранців утрималася від підтримки даного проєкту рішення або вирішила не голосувати.


Варто зазначити, що всі присутні у сесійній залі представники «Сулги народу», «Європейської солідарності», та «Бітьківщини» підтримали постанову. З фракції партії «Голос» за постанову №7088 не голосувала депутатка Леся Василенко. Присутні на засіданні представники депутатських груп «Довіра», «партія За Майбутнє» також проголосували за постанову у повному складі.


З-поміж присутніх на засіданні позафракційних депутатів утримався від підтримки постанови Сергій Магера, а нардепка Віторія Гриб не брала участь у голосуванні. 


Переважна більшість депутатів від «Опозиційної платформи – За життя» 22 лютого не була присутня на засіданні – дехто залишив країну на тлі загрози повномасштабного російського вторгнення, деякі народні обранці від проросійської політсили просто пішли з засідання ще до того, як постанову почали розглядати. З тих семи депутатів від «ОПЗЖ», що залишилися в сесійній залі під час голосування, троє —Юрій Павленко, Олександр Фельдман та Григорій Мамка—підтримали поставнову. Двоє — Олександр Колтунович та Микола Скорик утрималися, ще двоє нардепів – Федір Христенко та Олег Волошин – не голосували.


Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада України прийняла Постанову №7088 Постанову №7088 «Щодо визнання РФ саомопроголошених утворень на Донеччині та Луганщині», у якій закликала відключити Росію від SWIFT та впровадити жорсткі санкції. 
 

Як повідомляла УМ, у вівторок, 22 лютого, російська Дума ратифікувала угоди про дружбу, співпрацю, взаємну допомогу з "ЛНР" та "ДНР".