Дума ратифікувала угоди з «ДНР» та «ЛНР»

13:01, 22.02.2022
Дума ратифікувала угоди з «ДНР» та «ЛНР»

Рішення Думи щодо ратифікації було передбачуваним.

У вівторок, 22 лютого, російська Дума ратифікувала угоди про дружбу, співпрацю, взаємну допомогу з "ЛНР" та "ДНР".

 

Як інформує УМ, відповідне рішення 22 лютого оприлюднено на сайті Думи.

 

Заступник міністра МЗС Росії Андрій Руденко заявив у Держдумі, що підписання договору про дружбу - традиція під час визнання незалежності країн.

 

Президент РФ Володимир Путін оголосив, що Росія визнає "ДНР" та "ЛНР" у понеділок увечері, і підписав відповідні документи.

 

 

Він доручив міноборони Росії "забезпечити підтримання миру у самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". Це означає введення військ.

 

Обговорюючи угоди з "ДНР" та "ЛНР", російські депутати жорстко критикували українського президента, звинувачували Україну в обстрілах і висловлювали сподівання, що ось тепер "бідам людей на Донбасі настане кінець".

 

Далі угоди має ратифікувати Рада федерацій.

 

Пізніше МЗС Росії зробило заяву, що Москва визнає "ЛНР" та "ДНР" у тих межах, у рамках яких керівництво "республік " здійснює свої повноваження.

 

Договір між Росією і "ЛНР" та "ДНР" передбачає, що сторони можуть надавати одна одній військову допомогу і навіть будувати військові бази.

 

Крім того, вони зобов'язуються не вступати до військових блоків, спрямованих проти будь-кого з них. Договір передбачає спільну охорону державного кордону.Платіжним засобом на території "ДНР" і "ЛНР" офіційно буде рубль.

 

Росія збирається розвивати банківську систему "республік".

 

У Держдумі виступав голова комітету з міжнародних справ Леонід Слуцький, який звинуватив Київ у військовій експансії на територію "ДНР" та "ЛНР".

 

За словами Слуцького, в Росії розуміють, що ратифікація договорів з "республіками" Донбасу "спричинить певну напругу на міжнародних майданчиках".

 

"Можуть бути санкції, якісь інші непрості для нас ситуації. Але ми готові до вирішення будь-яких питань і точок напруги, як це було і з кримського досьє - і, як свідчить досвід, дуже успішно", - заявив російський депутат Слуцький.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський буде розглядати питання розірвання дипломатичних відносин України з РФ.