Російські спецслужби готують теракти проти мирних жителів ОРДЛО – Залужний

21:59, 19.02.2022
Російські спецслужби готують теракти проти мирних жителів ОРДЛО – Залужний

Про плани окупантів попередив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. (facebook.com/CinCAFU)

Російські кадрові військові та спецслужби готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

 

Також підступний ворог застосовує проти ЗСУ артилерію, яку навмисне розміщено в населених пунктах, щоб створивши загрозу для мирних мешканців ОРДЛО.

 

Як повідомляє Україна молода, про ці плани окупантів попередив у офіційній заяві Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у суботу ввечері.

 

За його словами, він оприлюднює злочинні наміри агресора задля того, що зламати ці сценарії і зберегти життя співгромадян по обидва боки лінії зіткнення.

 

«Підступність дій противника полягає в застосуванні артилерії, яку навмисне розмістили в населених пунктах, створивши загрозу для мирних мешканців тимчасово окупованих територій.

 

На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей російські кадрові військові та спецслужби готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі. Ворог прагне використати це як привід для звинувачення України і введення регулярних підрозділів збройних сил РФ під виглядом «миротворців», - наголосив пан Залужний.

 

Головнокомандувач ЗСУ також повідомив, що, дезінформуючи суспільство про затримання нібито українських ДРГ, противник розкриває власні плани, серед яких – мінування мостів та шляхів, якими окупаційна адміністрація вивозить мирних жителів на територію РФ, мінування автомобілів, житлових будинків та громадських об’єктів.

 

І додав, що під особливою небезпекою перебувають автобуси та потяги з дітьми-сиротами та літніми людьми, яких вивозять за відомими та запланованими ними графіками й маршрутами.

 

«Вкотре наголошуємо, що Україна не планує жодних наступальних дій на Донбасі. За останні дні загострення з боку противника не було жодної жертви ні серед мирного населення, ні серед військових найманців. Противник використовує примусове вивезення мирного населення, передусім жінок та дітей, для реалізації своїх кривавих провокацій», - підкреслив генерал-лейтенант.

 

Нагадаємо, що у суботу ворог 70 разів порушив режим повного припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил, загинуло двоє українських військовослужбовців, ще четверо отримали поранення.

 

Одним із полеглих воїнів є капітан, розвідник Антон Сидоров з міста Новоград-Волинський Житомирської області, який загинув від осколкового поранення в голову поблизу селища Миронівський в районі Бахмута на Донеччині.