Усі бригади «першої лінії» отримали протитанкову зброю – Бутусов

10:42, 14.02.2022
Усі бригади «першої лінії» отримали протитанкову зброю – Бутусов

Юрій Бутусов. (facebook.com/butusov.yuriy)

Усім бригадам ЗСУ, які перебувають на першій лінії оборони на Донбасі видали протитанкову зброю.

 

За словами журналіста Юрія Бутусова, вони отримали протитанкові ракетні комплекси Javelin, «Стугна», «Корсар», протитанкові гранатомети NLAW та протибункерні гранатомети M141.

 

Як інформує УМ, про це Бутусов повідомив у Фейсбуці.

 

Українські інструктори отримали необхідну підготовку. Тепер вони навчають безпосередньо бійців на позиціях.

 

«Сучасна керована зброя є на кожному вузлі оборони, а також у складі мобільних протитанкових груп у тактичному резерві. При цьому значно збільшено кількість протитанкових засобів радянських зразків у бойових порядках», - зазначив, зокрема, Бутусов.

 

Оскільки сучасне озброєння розосереджене, то його неможливо знищити ударами по арсеналах. На будь-якому напрямку наступу російська бронетехніка зустріне опір і серйозні втрати для противника будуть неминучі.

 

«Танки російських корпусів на Донбасі та сучасні Т-72Б3М 150-ї мотострілецької дивізії ніякі "мангали" на вежах не врятують», - додав журналіст.

 

Бутусов наголосив, що ризик локальних бойових дій високий саме на Донбасі.

 

Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ України  Кулеба, заявив, що в умовах загрози з боку РФ Організація з безпеки та співробітництва в Європі не може зберігати пасивну позицію та має проявити активність і рішучість у захисті власних принципів.