Зеленський розраховує на підтримку Іспанії

17:22, 09.02.2022
Зеленський розраховує на підтримку Іспанії

Президент України Володимир Зеленський наголосив на тому, що для України є надзвичайно важливою підтримка з боку країн ЄС

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з міністром закордонних справ, ЄС та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено наголосив на важливості підтримки з боку європейських партнерів України у питанні зміцнення обороноздатності.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента України. 


Зазначається, що президент Зеленський приділив особливу увагу питанню розвитку безпекової ситуації навколо України, а також окремо ознайомив очільника зовнішньополітичного відомства Іспанії з ініціативами української сторони щодо активізації переговорного процесу в межах «нормандського формату».


Глава української держави  відзначив важливість підтримки з боку європейських партнерів курсу нашої країни  на деескалацію та досягнення миру. Він також зробив акцент на важливості й актуальності зміцнення оборонної підтримки нашої держави.


«Важливо, щоб ЄС, кожна його держава-член підтримували нас сьогодні у зміцненні обороноздатності української армії», – сказав глава держави. 


Президент відзначив солідарність Іспанії щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України. Водночас Зеленський наголосив на нагальності подальшого активного й результативного поступу України шляхом європейської та євроатлантичної інтеграції.


«Розраховую на підтримку з боку Іспанії перспективи нашого членства в Європейському союзі», - підкреслив він.


Також під час зустрічі глава держави акцентував на тому факті, що візит Хосе Мануеля Альбареса Буено відбувається у дні відзначення 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, і запросив голову уряду Іспанії відвідати Київ з візитом у цьому році.


Нагадаємо, міністр закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено вперше відвідує Україну з візитом. 
 

Як повідомляла УМ, міністри закордонних справ країн Славковського формату вперше в історії прибули з візитом до України в понеділок і одразу поїхали до прифронтової зони – у Станицю Луганську.