«Ми не креслимо кордони танками у ХХІ столітті - глава МЗС Австрії Шалленберг

15:06, 08.02.2022
«Ми не креслимо кордони танками у ХХІ столітті - глава МЗС Австрії Шалленберг

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг у Станиці Луганській. (Фото: twitter.com/a_schallenberg)

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг після поїздки на фронт, до Станиці Луганської разом із колегами по Славковському формату в понеділок, вже наступного дня зустрівся зі своїм українським візаві – главою МЗС України Дмитром Кулебою.

 

За його словами, ситуація на Донбасі на лінії розмежування є "досить депресивною".

 

При цьому, пан Шалленберг назвав неприпустимим креслити кордони танками у ХХІ столітті.

 

Як повідомляє Україна молода, про це він заявив під час візиту до Києва і зустрічі з Кулебою у вівторок.

 

"Ми бачимо військову агресію на європейському континенті... Говорячи про дипломатію, ми не дійшли до її межі. І дипломатичні чесні канали також працюють, ми, звичайно, не можемо очікувати швидкого вирішення ситуації.

 

Але ми не хочемо бачити військову конфронтацію, військову агресію. Ми не креслимо кордони танками у 21 столітті", - зазначив міністр Шалленберг.

 

 

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба висловився про різні сценарії вторгнення Російської Федерації на територію України та закликав не вірити апокаліптичним прогнозам різних видань.

 

Як повідомляла «УМ», міністри закордонних справ країн Славковського формату вперше в історії прибули з візитом до України в понеділок і одразу поїхали до прифронтової зони – у Станицю Луганську.

 

Зокрема, із захисниками України спілкувалися на передовій глави МЗС Австрії, Чехії і Словаччини – Александр Шалленберг, Ян Ліпавський та Іван Корчок.