Нардеп Кузьміних здивований своїм розшуком

12:44, 04.02.2022
Нардеп Кузьміних здивований своїм розшуком

Нардеп Сергій Кузьміних "знайшовся", бо... нікуди й дівався. (Фото: Фейсбук Кузьміних Сергій)

Народний депутат України Сергій Кузьміних, якому НАБУ підписало підозру через отримання хабара, заявив, що не отримував повістку на допит і здивований оголошенням його у розшук.

 

Як інформує УМ, про це 4 лютого повідомив Сергій Кузьміних та його адвокатки Лариси Криворучко у Facebook.

 

«Я, Кузьміних Сергій, з подивом дізнався з інтернету про мій розшук, в який мене подало НАБУ.

 

Шановні детективи, я не переховуюся і не маю такого наміру. Дивлячись на інформаційний тиск, офіційно повідомляю про готовність брати участь у всіх процесуальних діях…

 

На цей час ні я, ні адвокат не отримували повістку, як передбачено законом», - написав, зокрема, Кузьміних.

 

Він також заявив, що працівникам НАБУ відомі всі контакти – і нардепа, і його адвоката. 

 

«Вам відома вся інформація, яку надає мій адвокат Криворучко Л.С. кожен день на офіційну електронну адресу Національного антикорупційного бюро України», – стверджує Кузьміних.

 

Нардеп висловив готовність "відстоювати свою позицію в суді" і брати участь у слідчих діях.

 

Адвокатка Лариса Криворучко повідомила, що Кузьміних 31 січня на виклик детектива НАБУ не прибув, бо перебував у лікарні, про що НАБУ письмово проінформовано через канцелярію та за телефоном детектива Глудзура О.М.

 

За словами адвокатки, Кузьміних досі перебуває в лікарні, "орієнтовний строк лікування за прогнозами лікарів 10 днів".

 

Інших викликів із датуванням повісток після дати 31.01.2022 ні нардеп, ні адвокат не отримували, заявила Криворучко.

 

Вона стверджує: "Всі активні дії НАБУ щодо Клієнта  розпочалися з моменту виявлення  Кузьміних С.В. корупційних схем у онкологічному диспансері в Житомирській області, гучні затримання по ст.208 КПК і документування лікарів працівниками СБУ, з вилученням грошових коштів, інших доказів. Але, як виявилося після затримання, до даного злочину причетні гучні прізвища чиновників. Кузьміних С.В. взяв цю справу  на депутатський контроль. Саме з цього моменту розпочалися погрози і натяки".

 

Нагадаємо, що 28 січня детективи НАБУ спільно з ДБР викрили народного депутата від партії "Слуга народу" Сергія Кузьміних на отриманні хабаря.

 

31 січня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозру Кузьміних, якого детективи НАБУ викрили "на гарячому" під час одержання 558 тис. грн.

 

1 лютого НАБУ заявило, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики на 29 січня, 31 січня, 1 лютого і не з’явився до правоохоронців під приводом перебування у лікарні.

 

3 лютого Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних, якого викрили наприкінці січня в отриманні хабаря в півмільйона гривень.

 

Як повідомляла УМ, майже 200 народних обранців отримали мільйони гривень матеріальної допомоги від держави за останні півтора року.