Україну «затягують» у НАТО і Росію це не влаштовує – Сергій Лавров

17:49, 30.01.2022
Україну «затягують» у НАТО і Росію це не влаштовує – Сергій Лавров

Сергій Лавров наполяє, що Україна за жодних обставин не повинна вступати до НАТО. (facebook.com/MIDRussia)

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вважає, що Україну ледь не силоміць «затягують» до НАТО, хоча вона не готова до членства в Альянсі.

 

За його словами, Росію це не влаштовує.

 

Як інформує Україна молода, про це Лавров сказав у ефірі «Першого каналу», передає МЗС РФ у неділю.

 

Зауважимо, що раніше офіційна Москва не використовувала такий «аргумент», як неготовність Києва до членства у НАТО.

 

При цьому, Лавров продовжує наполягати на тому, що Україна за жодних обставин не повинна вступати до НАТО, оскільки це "підірве відносини РФ та Заходу".

 

Міністр натякнув, що під час вступу до Альянсу всі країни НАТО стануть на захист України, а це абсолютно не влаштовує Росію.

 

"Щоразу виходить, що лінія, яку вони (НАТО – Ред.) повинні обороняти, зсувається все на схід... Зараз вона вже впритул підійшла до України. Цю країну теж хочуть туди затягнути", - каже пан Лавров.

 

На думку російського дипломата, "всім зрозуміло, що Україна не готова і жодного внеску у зміцнення безпеки НАТО не зробить".

 

Лавров також наголосив: "Це реально підірве відносини з Російською Федерацією, оскільки стане грубішим порушенням офіційного політичного зобов'язання, яке брали на себе президенти США та інших країн-членів Альянсу. Нехай себе втішають тим, що він є оборонним. Нам від цього не легше. Лінія оборони наблизилася вже впритул".

 

Він також згадав статтю 10 «Вашингтонського договору про створення Північноатлантичного альянсу», де йдеться про те, що країни-учасниці НАТО можуть забросити до блоку будь-яку європейську країну.

 

«Ось у чому справа. У них не просто право «кого хочу, того запрошую» - вони мають подивитися, наскільки це додає безпеки самому альянсу. Прийняли країни, з народами яких у нас добрі стосунки – Черногорію, Македонію», - обурився Лавров.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Столтенберг заявив, що Україна і Грузія стануть членами НАТО.