Ганна Маляр спростувала фейк про переміщення Росією запасів крові до кордону

17:41, 29.01.2022
Ганна Маляр спростувала фейк про переміщення Росією запасів крові до кордону

Ганна Маляр вже тиждень перебуває в ООС, де не помітила жодної паніки. (facebook.com/ganna.maliar)

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр спростувала інформацію з інтернету про переміщення Росією запасів крові до українських кордонів.

 

Вона запевняє, що такі новини є "елементом інформаційно-психологічної війни".

 

Як інформує Україна молода, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Facebook  в суботу.

 

За її словами, ця інформація має на меті посіяти паніку і страх серед українців.

 

"Зараз інтернетом шириться інформація з посиланням на анонімні джерела про те, що Росія нібито спрямувала запаси крові та інші медичні матеріали для поранених до українського кордону.Ця інформація не відповідає дійсності. Такі "новини" є елементом інформаційно-психологічної війни", – зазначила пані Маляр.

 

В іншому пості вона повідомила, що вже тиждень перебуває в ООС і "ніякої паніки тут немає". Але доти, доки не від'їдеш від позицій і не зазирнеш у соцмережі. 

 

Раніше, 28 січня, агентство Reuters із посиланням на трьох неназваних американських посадовців повідомило, що Росія начебто переміщує до українських кордонів запаси крові та інших медичних матеріалів, які дозволять їй лікувати поранених.

 

Посадовці відмовилися сказати конкретно, коли Сполучені Штати помітили їх рух до формувань поблизу України. Однак двоє з них сказали, що це було протягом останніх тижнів.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні президент України Володимир Зеленський розкритикував «відчуття за кордоном», що війна вже почалася.

 

"Ця паніка нам не потрібна", - сказав він іноземним журналістам у Києві і додав, що це шкодить економіці України.