РФ щонайменше ще два тижні залишиться на дипломатичному шляху – Кулеба

15:28, 27.01.2022
РФ щонайменше ще два тижні залишиться на дипломатичному шляху – Кулеба

Під час візиту у Копенгаген. (Фото: Твіттер Dmytro Kuleba)

Найближчі два тижні, до наступної зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки», Росія, найімовірніше, залишиться на дипломатичному шляху.

 

Як інформує УМ, про це сказав журналістам міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Копенгаген.

 

«Хороша новина: радники домовилися зустрітися в Берліні через два тижні, а це означає, що принаймні найближчі два тижні Росія, найімовірніше, залишиться на дипломатичному шляху», - зазначив міністр.

 

Кулеба також зауважив, що Україна готова рухатися шляхом імплементації Мінських домовленостей, нагадавши, що вони починаються з безпеки.

 

«Однак Росія має підходити до переговорів з бажанням дійти до прогресу. На жаль, найбільша вимога Росії полягає в тому, щоб Україна напряму взаємодіяла з російськими маріонетками в Донецьку та Луганську замість того, щоб вести переговори з Росією. Цього не станеться. Це принципове питання», - наголосив міністр.

 

Нагадаємо, що 26 січня керівник Офісу Президента Андрій Єрмак поінформував, що політичні радники лідерів країн Нормандського формату домовилися провести наступну зустріч у Берліні орієнтовно через два тижні.

 

Як повідомляла УМ, у Женеві відбулися переговори держсекретаря США Ентоні Блінкена та голови МЗС Росії Сергія Лаврова щодо кризи навколо України та «гарантій безпеки», що Москва вимагає від Заходу