Росія нажахана розвитком державної мови в Україні

07:36, 23.01.2022
Росія нажахана розвитком державної мови в Україні

Кремль обурений тим, що в Україні українська мова приходить на зміну російській у різних сферах (Фото з відкритих джерел)

Офіційна Москва вбачає «жахливі масштаби» порушень та утиск російськомовних громадян в Україні внаслідок підтримки української мови в нашій державі.

 

Зокрема, у Кремлі українські закони про про мову, освіту та корінні народи у чергове назвали «дискримінаційними»

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у офіційній відповіді МЗС РФ на інформаційний бюлетень Держдепартаменту США про російську дезінформацію стосовно України.

 

Відповідь Кремля оприлюднено на сайті МЗС Росії.

 

Зауважимо, що Держдеп США 20 січня опублікував інформаційний бюлетень, в якому серед іншого звернув увагу на те, що в окупованому Росією Криму та в ОРДЛО українці стикаються з придушенням їхньої культури та національної ідентичності, а також живуть за умов жорстоких репресій та страху.

 

При цьому в США зазначають, що немає жодних достовірних даних про те, що будь-які етнічні росіяни чи російськомовні перебувають під загрозою з боку української влади.

 

У відповідь на це офіційна Москва заявила, що нібито ситуація з правами людини в Криму, включаючи становище національних меншин, "не просто покращилась... а стала якісно іншою".

 

Крім того, російське МЗС вкотре обурилося підтримкою української мови і поскаржилося на те, що в Україні українська мова приходить на зміну російській у різних сферах, зокрема в освіті.

 

«Порушення прав багатомільйонного російськомовного населення в Україні досягли жахливих масштабів. Влада країни приймає дискримінаційні закони про мову, освіту, т.зв. корінні народи, витісняючи російську мову з усіх сфер життя», – сказано в повідомленні російського МЗС.

 

Зауважимо, що агресію проти України і гібрідну війну у Кремлі завжди обгрунтовували гаслами "захисту" прав російськомовного населення Криму і Донбасу.

 

Мовне питання є однією з головних маніпуляцій, використовуваних російською пропагандою.

 

Як повідомляла "УМ", від 16 січня 2022 року вітчизняні ЗМІ з величезним скрипом переходять на державну мову. 

 

У листопаді 2021 року в Києві загинув від удару ножем у серце чемпіон з джиу-джитсу Микола Балабатько через те, що спілкувався з кривдником українською мовою.