Порошенко пройшов прикордонний контроль і виступив перед прихильниками у Жулянах, фото

10:03, 17.01.2022

П’ятий президент Петро Порошенко таки пройшов прикордонний контроль після прильоту з Варшави  в аеропорту «Київ» (Жуляни) у понеділок вранці.

 

Спочатку прикордонники забрали у лідера «ЄС» паспорт і не віддавали певний час, посилаючись на необхідність перевірки його особи.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на пряму трансляцію повернення Порошенка, яку ведуть кілька телеканалів, а також на стріми журналістів і нардепів, які прилетіли разом із ним в одному літаку.

 

За словами самого Порошенка і нардепів від «ЄС», які його супроводжували, кілька прикордонників нібито виявилися фейковими, оскільки йдеться про співробітників ДБР, які перевдягнулися у форму прикордонників, бо не знали як звуть очільника ДПСУ.

 

 

«Спочатку Банкова посилала сигнали Порошенку - залишитися за кордоном. Тепер в нього забрали паспорт і не пускають в’їхати в країну. Просто ідіоти. Зенукович погано закінчить», - емоційно відреагувала депутатка Ірина Геращенко.

 

Згодом, після скандалу за участі нардепів і журналістів, паспорт Порошенку повернули, він пройшов прикордонний і митний контроль та виступив перед прихильниками на площі перед аеропортом «Жуляни».

 

 

«Ви казали, що вам потрібен Порох? У вас Порох є!», - емоційно заявив Петро Олексійович на мітингу. І додав, що відправляється до Печерського суду і закликав всіх підтримати його там.

 

Біля аеропорту зібралося близько 1,5 тисячі людей, усім їм лідер «ЄС» подякував за підтримку.

 

Модератором мітингу виступив екссекретар РНБО і нардеп Олександр Турчинов.

 

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на понеділок до Варшави прибули до десяти нардепів від «ЄС», які супроводжували Порошенка під час перельоту до Києва.

 

Також квитки на літак «Варшава – Київ» придбали окремі відомі журналісти.