Прихильники Порошенка приїдуть його зустрічати до Києва за «Вовину тисячу»

14:15, 12.01.2022
Прихильники Порошенка приїдуть його зустрічати до Києва за «Вовину тисячу»

Шанувальники Порошенка приїдуть його зустрічати в аеропорт (Фото з відкритих джерел)

П’ятий президент Петро Порошенко повернеться до Києва рейсовим літаком із Варшави 17 січня о 9-й годині.

 

У депутатських колах і соціальних мережах прихильники готуються зустріти політика в аеропорту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба політсили.

 

"...Офіційно повідомляємо, що лідер опозиції Петро Порошенко повернеться до Києва 17 січня, рейсовим літаком з Варшави", – заявили у партії.

 

Нардеп від "Європейська солідарність" Микола Княжицький заявив: "Очевидно, що прихильники Порошенка вийдуть його зустрічати". "Я їжджу зараз Україною і всюди люди питають: "Ми їдемо в Київ, чого ви нас не кличете?". Люди прийдуть, без сумніву", - сказав він.

 

У Facebook користувачі пишуть, що поїдуть до Києва "за 1000 грн Зеленського" і зустрічатимуть Порошенка в аеропорту "Жуляни". Також про поїздку повідомляють партійні осередки "ЄС", публікують меми.

 

Як відомо, Порошенко, якого підозрюють у державній зраді, готується до зустрічі з генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою.

 

За інформацією пресслужби "Євросолідарності", 12 січня Порошенко перебуває у Брюсселі.

 

Як повідомляла "УМ", 20 грудня виконувач обов’язків Генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру п'ятому президенту у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

 

До Печерського райсуду Києва було внесено клопотання про застосування щодо Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

 

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля.

 

На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.