США готові збільшити оборонну допомогу Україні

09:49, 12.01.2022
США готові збільшити оборонну допомогу Україні

США пообіцяли не залишати Україну сам на сам із російською агресією.

У розмові з главою МЗС України Дмитром Кулебою держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що РФ понесе величезні втрати у разі нового вторгнення в Україну.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у Держдепі за результатами розмови.

 

Відзначаючи спільне занепокоєння щодо поточного нарощування Росією військових сил поблизу України Блінкен і Кулеба обговорили результати та наступні кроки після діалогу зі стратегічної стабільності США та Росії в Женеві та напередодні засідання Ради НАТО-Росія в Брюсселі.

 

Держсекретар поділився очікуваннями від засідання Постійної ради ОБСЄ 13 січня у Відні.

 

"Провів розмову з американським колегою та другом Ентоні Блінкеном. Протягом тижня дипломатичних контактів з РФ, Україна та США залишаються єдиними у прагненні деескалації завдяки дипломатії та силі. Ми продовжуємо тісно працювати разом над стримуванням РФ від подальшої агресії" - написав у Twitter Дмитро Кулеба за результатами розмови.

 

Блінкен підтвердив свою підтримку дипломатії як єдиного відповідального шляху вперед, і що без України жодних предметних дискусій щодо України не буде.

 

"Він повторив, що якщо Росія вибере шлях подальшого конфлікту, Сполучені Штати та наші союзники та партнери готові покласти величезні витрати на економіку Росії, посилити присутність НАТО в прифронтових державах Альянсу та збільшити оборонну допомогу Україні" - йдеться у заяві Держдепу.

 

Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував переговори щодо "гарантій безпеки" між Росією і США, які відбулися у Женеві напередодні, в понеділок, 10 січня.