Україна оточена російськими військами з трьох боків

12:21, 08.01.2022
Україна оточена російськими військами з трьох боків

Росіійські війська оточили Україну з трьох боків

Російські війська дислокуються на кордоні з Україною у трьох точках. Кремль розробив операцію із залученням 175 тисяч військових і повномасштабне вторгнення може початися уже цього місяця.

 

Як інформує Україна молода, американське видання The New York Times опублікувало карту з приблизним розташуванням російських військових та техніки біля кордонів України, яку склали на основі супутникових знімків, даних розвідки та незалежних військових аналітиків. 

 

На карті показані війська, танки та важка артилерія, що зосереджені на українському кордоні зараз, і які потенційно можуть відкрити новий фронт на півночі України, ближче до Києва.

 

Нині на кордоні з Україною перебуває близько 100 тисяч військовослужбовців Росії.

 

Проте, перш ніж розпочати масштабну військову операцію, Росії, швидше за все, потрібно розвернути солдатів резерву та матеріально-технічну базу, наприклад, польові шпиталі, які нині відсутні на позиціях поблизу України.

 

Досі велика увага приділялася нарощуванню сил поблизу тимчасово окупованих територій. Від початку 2021 року Росія перекинула ще п’ять батальйонних тактичних груп у прикордонний район біля Луганська та Донецька, у тому числі близько 5000 солдатів, для підсилення 12000, які постійно дислоковані там.

 

Так само значними, на думку офіційних осіб та військових аналітиків, є сили, зосереджені на північ від України в таких районах, як Клинці, у місці, де сходяться український, російський та білоруський кордони. 

 

У понеділок, 10 січня, представники США та Росії зустрінуться у Женеві для переговорів, спрямованих на деескалацію кризи. Путін сказав, що Росія хоче того, що він називає “гарантіями безпеки”.

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у п’ятницю, 7 січня,обговорив по телефону з президентом Фінляндії Саулі Ніїностіо та прем’єр – міністром Швеції Магдаленою Андерсон факт нарощування російських сил в Україні та навколо неї.

 

Як повідомляла УМ, 30 грудня 2021 року президент США Джозеф Байден і Путін провели телефонну розмову.

 

Також Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорили  шляхи дееслакації військового нарощування Росії поблизу українських кордонів.

 

Міністр оборони Естонії Калле Лаанет заявив про те,щоРосійська Федерація несе реальну загрозу для Європи та Північно-Атлантичного альянсу, оскільки вона не хоче жити в мирі.