Путін і Байден знову говоритимуть про гарантії безпеки і санкції

15:43, 30.12.2021
Путін і Байден знову говоритимуть про гарантії безпеки і санкції

Розмова президентів Росії й США відбудеться сьогодні о 22:30 за київським часом

Президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден у запланованій телефонній розмові продовжать обговорювати питання, яких вони торкнулися у попередній бесіді. 

 

Як інформує Украна молода, про це повідомляє Інтерфакс.

 

«Це буде продовження обговорення, яке було розпочато по відеоконференцзвязку і плюс до цього – обговорення низки актуальних питань, пов'язаних із тими переговорами, які 10, 11, 12 (січня) відбуватимуться», - сказав прессекретар Кремля Дмитро Пєсков.

 

Він нагадав, що переговори відбудуться за ініціативою Путіна, і наголосив, що це буде телефонна розмова двох президентів, тому жодної публічної частини не передбачено.

 

За словами прессекретаря, з моменту минулої розмови президентів Росії та США, що відбулася 7 грудня, російська сторона, «як і було обіцяно», сформулювала «свою позицію», що була викладена у проєктах двох документів, доведених до відома Вашингтона та європейських столиць. 

 

«Тому зараз, на наш погляд, з погляду президента Путіна, назріла потреба ще в одній телефонній розмові, яка передувала б початок переговорів вищезгаданих… Будь-які переговори ведуться з однією-єдиною метою - досягти компромісу з урахуванням принципових позицій один одного», - заявив Пєсков.

 

Нагадаємо, нещодавна державний секретар США провів переговори з Президентом України, щоб підтвердити на найвищому рівні позицію Вашингтона щодо непорушної підтримки українського народу.

 

Також у Білому домі анонсували, що лідери США та України проведуть телефонні переговори найближчим часом для того, щоб обговорити, ситуацію, пов'язану із погрозами з боку РФ, а також діалогом із російською стороною у різних форматах.

 

Як повідомляла УМ, президент США Джо Байден і президент РФ Владімір Путін провели відеоконференцію 7 грудня. Кремль попередили про санкції у випадку нових витків агресії щодо України.