Смолоскипний марш Бандери у Києві: звання Героя України вимагають присвоїти ветерану УПА Мирославу Симчичу

22:19, 01.01.2022
Смолоскипний марш Бандери у Києві: звання Героя України вимагають присвоїти ветерану УПА Мирославу Симчичу

Колону очолили націоналісти з портретом провідника ОУН та священнослужителі ПЦУ. (svoboda.org.ua)

Щорічний традиційний Марш до дня народження провідника ОУН Степана Бандери відбувся у Києві в суботу, 1 січня.

 

Цього року учасники ходи вшанували 113-річницю народження Бандери.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє організатор події - ВО "Свобода" та учасники Маршу в соцмережах.

 

Хода розпочалася у парку імені Тараса Шевченка біля пам’ятника Кобзареві, після чого кілька тисяч учасників запалили смолоскипи і під відомий хіт «Батько наш Бандера» пройшли до Майдану Незалежності (де вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні), а потім до Банкової.

 

Колону очолили націоналісти з портретом провідника ОУН та священнослужителі ПЦУ. Багато людей прийшло з національними на червоно-чорними прапорами.

 

До будівлі Офісу президента їх не пустила поліція, оскільки там працює Різдвяне містечко для дітей.

 

Відтак, учасники акції на розі вулиць провели мітинг, на якому оголосили свою вимогу до влади: присвоїти звання Героя України військовому та громадському діячу, легендарному сотенному УПА Мирославу Симчичу, який 32 роки провів у радянських таборах.

 

Патріоти рухалися із гаслами: “Бандера, Шухевич ‒наші герої, вони воювали за нас і з тобою!”, “Героям УПА ‒ слава! Українцям ‒ сильну державу!” тощо.

 

У своїй промові заступник голови ВО “Свобода”, екснардеп Андрій Іллєнко зазначив:

 

«Сьогодні ми вкотре провели наш традиційний марш на честь дня народження Провідника української нації Степана Бандери…. Ми вкотре довели, що столиця України, серце України, місто Київ належить нам - українським націоналістам, бандерівцям.

 

Нам чхати, що саме про наше свято скажуть на московських пропагандистських каналах, що подумає про це комік, який зігнав тисячі поліціянтів на святкування дня народження Степана Бандери, -сьогодні ми показали нашу силу, нашу згуртованість, нашу потужність.

 

А де всі ті, які розповідали про те, які “погані” бандерівці і як вони “не будуть нам дозволяти” ходити по Хрещатику? Настав той час, коли кожен українець знає, що Степан Бандера ‒це український Герой, що визнають навіть діти у школах».

 

Марші, мітинги, спортивні змагання та різноманітні акції до дня народження Провідника української нації Степана Бандери відбулися також у багатьох інших містах.

 

                                                    Вшанування Степана Бандери у Львові. 

 

Як повідомляла «УМ», у Тернополі на адміністративній будівлі облради і ОДА встановили величезний — висотою у шість поверхів — банер із зображенням Степана Бандери.