У Тернополі на будівлі облради та ОДА з’явився «рекордний» Бандера

30.12.2021
У Тернополі на будівлі облради та ОДА з’явився «рекордний» Бандера

(Фото Дани САРАБУН, Суспільне.)

Свого часу Тернопіль став чи не першим містом в Україні, де пам’ятник провідникові українського націоналізму, легендарному Степану Бандері, встановили просто перед адмінбудівлею обласної влади. І ось — знову, можна сказати, рекорд.

 

На фасаді місцевого «білого дому», в якому працюють обласна рада та обласна державна адміністрація, з’явився величезний — висотою у шість поверхів — банер із зображенням Степана Бандери.

 

А також — словами з популярної останнім часом пісні «Батько наш — Бандера, Україна — мати!» (далі співається, якщо хто не знає,  «...Ми за Україну будем воювати!»).


Банер встановлено, як повідомляє пресслужба Тернопільської обласної ради, згідно з розпорядженням її голови Михайла Головка, «для привернення уваги населення Тернопільської області до відзначення дня наро­дження Героя України Степана Бандери» (1 січня 2022-го виповнюється 113-та річниця).

 

«Переконаний, саме на прикладі таких постатей, як Степан Бандера, повинні зростати наші діти! — сказав «свободівець» Михайло Головко. — Нагадаю, Тернопільська обласна рада закликала президента повернути звання Героя України з удостоєнням ордена Держави (посмертно) Степану Бандері за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу».


До слова, тернопільська поліція у відповідь на звернення депутатів обл­ради нещодавно запровадила посилене патрулювання біля пам’ятника Степану Бандері, щодо якого впродовж останнього місяця двічі було вчинено хуліганство — спочатку облили червоною фарбою, потім кинули яйцями. Одного з хуліганів уже затримано.