Лавров шантажує Європу загрозою військових дій

14:27, 27.12.2021
Лавров шантажує Європу загрозою військових дій

Сергій Лавров натякає, що Європі можуть загрожувати військові дії. (facebook.com/MIDRussia)

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров натякає, що Європі можуть загрожувати військові дії, якщо не обмежити існуючі загрози згідно з пропозицією РФ щодо «гарантій безпеки», на які мали б пристати країни-члени НАТО.

 

Російський дипломат також анонсував переговори Кремля і Білого дому з цього приводу.

 

Як передає Україна молода, про це Лавров сказав у інтерв’ю російському пропагандисту Соловйову.

 

«Організаційна структура (переговорів з НАТО та США – Ред.) відображає ті проєкти, які ми внесли, які ми представили на розгляд і американцям, і представникам НАТО. Мається на увазі договір про гарантії безпеки – російсько-американський договір, та угода Росія-НАТО про обмеження ризиків та загроз на європейському театрі, сподіваюся, не воєнних дій», - нагадав російський міністр про бажання Москви заблокувати просування Альянсу на схід.

 

І додав: «Там гранично конкретні пропозиції. Про те, якою ми бачимо безпечну, або, скажімо, менш небезпечну, аніж зараз, конфігурацію збройних сил на боці НАТО, і на стороні РФ та наших союзників».

 

Сергій Лавров також повідомив, що переговори зі Сполученими Штатами на тему так званих "гарантій безпеки" пройдуть за день до саміту Росія-НАТО.

 

За його словами, темами обговорення стануть вимоги Кремля щодо нерозширення НАТО, адже Путін хоче гарантій, що Україна і Грузія не вступлять до Альянсу.

 

«Зі США ми проводитимемо основний раунд переговорів, який відбудуться відразу після завершення новорічних канікул. НАТОвці запропонували вустами Столтенберга як генсекретаря, але ясно, що це з подачі США, відразу після цього - через день - провести засідння ради Росія –НАТО», - каже міністр МЗС РФ.

 

Як повідомляла «УМ», Москва тисне на Захід з вимогою зупинити розширення НАТО і пообіцяти, що Україну та інші сусідні з РФ держави не буде прийнято до Північноатлантичного Альянсу.

 

Речник Путіна Дмитро Пєсков вважає питанням «життя та смерті» фактичне просування НАТО на схід та подальшу інтеграцію України з Альянсом.