Путін заперечує плани вторгнення в Україну

12:24, 13.11.2021
Путін заперечує плани вторгнення в Україну

Журналіст Зарубін під час інтерв'ю з Путіним. (Фото: kremlin.ru)

Президент РФ Володимир Путін заперечує будь-які плани Москви щодо можливого вторгнення в Україну і називає такі заяви «алармістськими».

 

За його словами, він ще не бачив публікацій преси про воєнне вторгнення РФ в Україну.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Путін сказав в інтерв'ю журналісту телеканалу Россия-1 Павлу Зарубіну в програмі "Москва. Кремль. Путін", яке оприлюднено на сайті президента РФ.

 

"Я ось цих алармістських заяв не бачив, щоправда, поки що. Але виходжу з того, що так воно і є, те, що ви сказали", - сказав господар Кремля.

 

Він вкотре заявив, що Росія нібито не є стороною конфлікту на сході України.

 

"У мінських угодах не сказано, що Росія є стороною конфлікту, ми ніколи з цим не погоджувалися і не погодимося, ми не є такими", - заявив Путін.

 

Серед іншого, президент Росії прокоментував застосування ЗСУ ударних дронів  «Байрактар». Мовляв, це порушує мінські угоди.

 

"Це авіація, безпілотна, але це авіація, яку застосовують у зоні конфлікту, що суворо заборонено Мінськими угодами і наступними домовленостями. Але ніхто на це навіть не реагує... Європа щось невиразне сказала щодо цього, а США взагалі підтримали", - сказав Путін.

 

Російський президент вважає, що інших механізмів врегулювання на Донбасі, окрім зустрічі нормандської четвірки, немає. На його думку, цей механізм потрібно використати "хоча б для того, щоб наблизитися до вирішення проблем" на сході України.

 

При цьому господар Кремля заявив, що не чув "наполегливих пропозицій щодо цього" з боку партнерів і додав: "Хоча ми це обговорюємо".

 

Президент РФ також заявив, що партнери не можуть вказати, що конкретно Росія не виконує в мінських угодах. За його словами, Росію "намагаються спонукати до виконання мінських угод".

 

"Але коли ми ставимо питання нашим партнерам, у тому числі за "нормандським форматом", а що конкретно не виконує Росія за мінськими угодами і що Росія за мінськими угодами мала б зробити, – відповіді немає. Вони прямо так і кажуть: "Ми не можемо сформулювати". Я не жартую, саме такий діалог", – сказав Путін.

 

Також, за його словами, ніхто не може сформулювати, що конкретно не виконують так звані "ЛНР" та "ДНР" за мінськими угодами.

 

Як повідомляла «УМ», раніше видання Bloomberg заявило про те, що США попередили ЄС про можливе вторгнення Росії в Україну.

 

Водночас керманич МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що керівництво Росії "шукає можливість просунутися далі" на українську територію.

 

У Кремлі подібні публікації назвали "порожнім нагнітанням напруженості".