Сутникові знімки підтверджують нарощування військ РФ на кордоні з Україною - Politico, фото

09:47, 02.11.2021
Сутникові знімки підтверджують нарощування військ РФ на кордоні з Україною - Politico, фото

Politico оприлюднило супутникові знімки, що підтверджують нарощування військ РФ на кордоні з Україною. (Фото: Politico)

Оприлюднено супутникові фотографії, зроблені 1 листопада, які підтверджують повідомлення про те, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Politico , яке й оприлюднило відповідні знімки.

 

«Нові фотографії, зроблені супутником у понеділок (1 листопада. - Ред.), підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною», - йдеться, зокрема, в повідомленні.

 

У статті видання зазначається, що кадри були зроблені в районі російського міста Єльня Смоленської області недалеко від кордону з Білоруссю. На фото - скупчення бронетанкових частин, танків та самохідної артилерії разом з військовими.

 

 

А недалеко від північного кордону України була переміщена техніка 4-ї танкової дивізії Росії - танки Т-80У та САУ. У цьому районі, навколо Брянська та Курська, помічено елементи 1-ї гвардійської танкової армії.

 

Politico пише, що російські військові, "включно з елітною 1-ю гвардійською танковою армією, почали рух наприкінці вересня з інших районів Росії, де зазвичай базуються".

 

 

Нагадаємо, днями видання The Washington Post із посиланням на власні джерела повідомило, що Росія останнім часом відновила нарощування військової сили на кордоні з Україною - чиновники США і Європи зі стурбованістю фіксують нерегулярне переміщення техніки і військовослужбовців.

 

Згодом у вітчизняному Міноборони спростували цю інформацію. "За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, станом на 1 листопада 2021 року додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

 

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що розвідка не фіксує значного переміщення російських військ, їх наближення чи нетипового збільшення на кордоні України.

 

Як повідомляла УМ, збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілювати позиції Збройних сил України: лише упродовж останніх чотирьох днів жовтня поранення на «передку» отримали чотири українські воїни.