Мама Саакашвілі просить Зеленського допомогти звільнити сина

16:33, 04.11.2021
Мама Саакашвілі просить Зеленського допомогти звільнити сина

Мати Міхеіла Саакашвілі Гіулі Аласанія у відчаї. (Фото: "Кавказский узел")

Мати Міхеіла Саакашвілі Гіулі Аласанія звернулася до Президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти її синові та організувати його переправлення в Україну для отримання лікування.

 

Як інформує УМ, відповідне звернення 4 листопада опубліковане на сторінці Саакашвілі у Фейсбуці.

 

«Я хочу звернутися до Президента Зеленського, котрий не раз і раніше нам допомагав. Але зараз нам особливо потрібна його підтримка і його допомога. Потрібно якимось чином організувати переправлення Михайла сюди в Україну», - сказала Гіулі Аласанія.

 

Вона додала, що це необхідно зробити для того, щоб в Україні він зміг отримати відповідне лікування, турботу, і зміг якось вижити.

 

«У нього вже 35-й день голодування», - зазначила Аласанія.

 

Нагадаємо, що 1 жовтня Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування і назвав себе політичним в'язнем.

 

29 жовтня прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі виключив можливість передачі Саакашвілі Україні.

 

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі також заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, і помилувати Саакашвілі.

 

Як повідомляла УМ, Президент Грузії Саломе Зурабішвілі категорично заявила, що відмовляється використовувати свої повноваження для помилування третього президента країни Міхеїла Саакашвілі.