Терехов переміг на виборах мера Харкова

10:51, 02.11.2021
Терехов переміг на виборах мера Харкова

Ігор Терехов на виборчій дільниці 31 жовтня (Фото: УНІАН)

Наступним очільником Харкова стане секретар Харківської міської ради - Ігор Терехов: на позачергових виборах міського голови його підтримали майже 51% виборців.

 

Як інформує УМ, про це повідомила голова міської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко.

 

На позачергових виборах мера Харкова, які відбулись 31 жовтня, переміг секретар міськради Ігор Терехов, набравши 50,66 відсотка (146249 голосів) за підсумками підрахунку ста відсотків протоколів,

 

Друге місце у виборчих перегонах із 28,4 відсотка (82008 голоси) посів самовисуванець, ексголова Харківської ОДА й народний депутат декількох скликань Михайло Добкін. Явка на виборах мера Харкова становила 28 відсотків.

 

Матвієнко додала, що на виборчих дільницях не зафіксували жодного порушення. Втім, за даними громадянської мережі «Опора», на дев’яти дільницях у Новобаварському районі міста спостерігачі виявили сфальсифіковані протоколи про результати виборів на користь кандидата Терехова. Крім того спостерігачі повідомили також про факт фальсифікації на одній з дільниць в Основ’янському районі Харкова.

 

Нагадаємо, що позачергові вибори міського голови Харкова були призначені через смерть Геннадія Кернеса, який пішов з життя в грудні 2020 року. На посаду міського голови претендували 10 кандидатів.

 

Як повідомляла УМ, вибираючи харківського міського голову на позачергових виборах 31 жовтня – було допущено 420 порушень.