На Львівщині створили мурал до 130-річчя Євгена Коновальця, фото

16:03, 30.10.2021
На Львівщині створили мурал до 130-річчя Євгена Коновальця, фото

Масштабний мурал на честь Коновальця у Сколе створив відомий художник-мураліст Андрій Біганський. (facebook.com/Богдан Червак)

Мурал до 130-річчя командира корпусу Січових стрільців УНР, першого Голови Проводу ОУН Євгена Коновальця створили у місті Сколе, що на Львівщині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова ОУН Богдан Червак у соціальних мережах в суботу.

 

Масштабну картину на стіні створив відомий художник-мураліст Андрій Біганський.

 

«На муралі зображений Євген Коновалець - один із найвизначніших діячів національно-визвольного руху у ХХ сторіччі, а також напис “в тобі пульсує кров героїв”. Загальна площа зображення -91 квадратний метр.

 

Зображення створене у рамках Програми “Відзначення Року Голови Проводу ОУН Євгена Коновальця та інших пам’ятних дат у Стрийському районі”, - зазначив пан Червак.

 

 

Також голова ОУН зауважив, що могила Коновальця й досі знаходиться в Роттердамі і наголосив на відсутності пам’ятників діячу у Львові, «де гартувався його незламний характер» та у Києві, «де полковник зі зброєю в руках захищав Українську Народну Республіку від  московської навали».

 

«Євген Коновалець був незаперечним авторитетом для Андрія Мельника і Степана Бандери, Лева Ребера, Романа Шухевича, Олега Ольжича», - додав пан Богдан.

 

 

Як повідомляла «УМ», пісня про одного з очільників ОУН «Батько наш Бандера» б’є рекорди популярності в TikTok та залітає у тренди YouTube.