Мер Одеси про свою справу: Саакашвілі попросив НАБУ «рвати» Труханова

15:47, 08.10.2021
Мер Одеси про свою справу: Саакашвілі попросив НАБУ «рвати» Труханова

Геннадій Труханов вражений тим, що прокуратура пропонує заставу в розмірі 120 млн грн (facebook.com/gennadiytruhanov)

Міський голова Одеси Геннадій Труханов закидає колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі (нині затриманому в Грузії) причетність до активізації кримінальних розслідувань щодо нього.

 

За словами мера, нібито Саакашвілі попросив першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву (якого Міхо добре знає з часів свого президенства у Грузії) почати «рвати» Труханова.

 

Як передає Україна молода, про це мер Одеси сказав журналістам під час перерви в судовому засіданні, де йому обирають запобіжний захід у п’ятницю.

 

Труханов також каже, що Саакашвілі отримав у подарунок від забудовника Kadorr пентхаус.

 

Він зачитав журналістам текст негласних слідчих дій. Зокрема, розмову агента НАБУ із кимось щодо справи Краяну.

 

«Саакашвілі попросив Гізо, щоб Гізо почав "рвати" Труханова», - прочитав мер.

 

І додав, мовляв, те, що зараз відбувається, вже було у 2015 році на виборах, коли «Саакашвілі мені погрожував, говорив як мають пройти вибори, хто має виграти».

 

«Він наголошував, щоб вибори пройшли в два тури, вони пройшли в один тур. Його кандидат не пройшов і після цього мені прямо сказали, якщо ти не зробиш, те що ми тобі сказали, то у тебе будуть проблеми. Періодично виникають проти мене якісь справи...», - бідкається пан Труханов.

 

І продовжує: «120 мільйонів застави, де я візьму ці гроші? Представник обвинувачення намагався ввести в оману суддю, кажучи, що мої фінанси дозволяють заплатити таку заставу. Він сказав, що я торік купив квартиру, яку квартиру? Які ризики, навіщо зараз просити про тримання під вартою. Я за 4,5 роки не втік...».

 

На його думку, в Одесі йде боротьба за монопольне становище на ринку будівництва.

 

«Аднан Ківан він бореться за те, щоб стати монополістом. Ви бачите це по надписам Kadorr і по кількості цих жахливих будинків. У нього намір всюди у місті будувати», - додав мер і наголосив, що сам цей забудовник фінансував Саакашвілі свого часу.

 

За словами Труханова, обвинувачення не довело його провини, натомість у судовому засіданні звучали якісь здогадки і припущення.

 

Також він заявив, що експертизу, котра порахувала збитки, робив приватний експерт, а він з адвокатами має результати експертизи державної установи.

 

Зауважимо, що прокуратура просить для Труханова тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 120 млн грн.

 

Як повідомляла «УМ», генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову — він фігурує у справі про заволодіння землею в Одесі. Згідно з експертними висновками, збитки міському бюджету склали понад 533 млн грн.