Мер Одеси Труханов підозрюється у земельних оборудках

15:03, 06.10.2021
Мер Одеси Труханов підозрюється у земельних оборудках

Геннадій Труханов є фігурантом кримінального провадження. (Фото: facebook.com/gennadiytruhanov)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову і низці посадовців міста у межах розслідування кримінального провадження щодо земельних оборудок.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пані Венедіктова написала у соцмережах у середу.

 

“Інформую суспільство про те, що підписала 5 підозр у межах розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокурорів САП... Підозрюваними стали мер міста, ряд міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити", - зазначила генпрокурорка.

 

На її думку, це дуже важлива і показова справа як для Одеського регіону, так і для країни в цілому.

 

За версією слідства, підозрювані причетні до схем з незаконного заволодіння земельними ділянками в Одесі під виглядом оренди.

 

Сума збитків бюджету оцінюється у 533 млн грн.

 

Генпрокурор не виключає, що кількість підозрюваних і сума збитків під час слідства може зрости.

 

“На моїй пам’яті, мало не вперше слідству вдалося кваліфіковано задокументувати протиправну діяльність таких різношерстих людей: від градоначальника та експрокурора області і до, здавалося б, звичайного бізнесмена, який вміло нарядив всіх цих героїв у різні одежинки і «крутив» ними як хотів, просто як на виставі в театрі юного глядача”, - зазначила Ірина Венедіктова.

 

За неофіційними даними, окрім мера Одеси Труханова до кола підозрюваних належать відомий одеський бізнесмен Володимир Галантерник та експрокурор Одещини Олег Жученко.